Recta final del Pla Estratègic: debat amb adolescents

21/07/2016

Aquest mes de juliol ens hem reunit amb el cinquè i últim grup del procés participatiu per debatre al voltant del pla estratègic de la nova etapa de l’Institut que ja estem desplegant i que vol orientar la nostra tasca fins al 2020. La discussió amb infants i adolescents esdevé imprescindible per tal d’incorporar les seves perspectives en el nostre camí i metodologia.

Un grup de 23 adolescents d’entre 13 i 15 anys varen opinar (i molt!) al voltant de diverses idees força provocadores de debat que els vàrem anar formulant: “Vosaltres, com que sou joves, no teniu idees pròpies”; “Com que vosaltres no voteu, la vostra opinió no compta”; “Que us vagi bé en els estudis, depèn només de vosaltres”; “Les famílies amb necessitats econòmiques, no necessiten més ajuts que la resta”… A partir d’aquestes i altres afirmacions, els nois i noies van aportar arguments sobre el temps de lleure, l’educació, la participació, la discriminació o les necessitats bàsiques dels infants i adolescents a la ciutat.

Vàrem cloure la sessió demanant-los que completessin la frase “Per vosaltres viure bé vol dir….”. Destaquem algunes de les seves respostes a la secció “Mirades 0-17” d’aquest mateix butlletí i podeu veure tots les que vam recollir aquí.

El treball d’aquests cinc grups creatius des d’abril fins aquest darrer, cadascun amb els seus objectius i metodologia pròpia, ha suposat l’oportunitat de contrastar i debatre a partir de les bases del Pla Estratègic 2016-2020 amb 76 persones de diversos perfils, coneixements i àmbits, 23 de les quals adolescents. Arran d’aquest procés ben aviat finalitzarem i presentarem el marc de pla estratègic que ha de guiar l’Institut en els propers anys.

A totes i cada una de les persones que hi heu participat, moltes gràcies.