Des de l’Institut Infància i Adolescència ens sumem a la manifestació NO TINC POR

24/08/2017

Expressem el nostre condol a les víctimes i als seus familiars i entorn proper i compartim el dolor col·lectiu que viu Barcelona. Entre les víctimes mortals i persones ferides hi ha infants i molts nois i noies han estat testimonis de l’atemptat a les Rambles. L’acompanyament emocional i l’escolta als nostres infants i adolescents és sempre molt important i, especialment, en contextos de violència extrema que generen moltes inquietuds, por i tristor.

Ens afegim al rebuig col·lectiu i a la condemna moral de l’extremisme violent que, en aquesta ocasió, ha tocat el cor de la ciutat de la mà d’adolescents i joves radicalitzats i instrumentalitzats per una ideologia d’odi. Barcelona està reaccionant de manera emotiva i valenta amb un clam a favor dels drets humans i la pau. Com a protagonistes també de la ciutat, molts infants i adolescents també fan seu aquest clam i la seva indignació, en especial, a les Rambles i a les manifestacions ciutadanes, que suposen una oportunitat per enfortir els seus valors ètics com a ciutadans que són.

Ens fem ressò del toc d’alerta col·lectiva que suposen aquests atemptats per reforçar la prevenció de totes les formes de violència, en especial els discursos d’odi i l’extremisme violent. Cal seguir treballant, encara amb més intensitat i des de tots els àmbits, per comprendre i combatre les causes profundes d’aquestes formes de radicalització violenta que capten adolescents i joves en situacions vitals fràgils i d’aquesta creixent discriminació i islamofòbia que posa en risc la convivència i la ciutat inclusiva i de drets que volem per créixer i per viure-hi.