Aportem al procés Impulsem! per millorar els centres de serveis socials

10/04/2017

L’Institut Infància i Adolescència hem participat en diferents sessions de treball durant els últims mesos i en la 2a Jornada Tècnica del 6 d’abril Impulsem! Procés  de reflexió i anàlisi sobre els centres  de serveis socials a Barcelona, juntament amb 650 professionals de 40 centres de serveis socials de la ciutat.

El procés ha servit per recollir unes mil propostes dels treballadors dels serveis socials i per escoltar les opinions de les persones usuàries. Amb tot això s’ha creat un pla d’acció des d’ara i fins el 2019 que té diferents objectius, entre altres, passar de l’assistencialisme a l’apoderament del ciutadà.

Des de l’Institut, hem aportat perspectiva d’infància per visibilitzar i que es tingui en compte les necessitats específiques dels infants i adolescents. Tal com va posar de manifest l’enquesta a persones usuàries de serveis socials. La meitat de les persones ateses a als centres de serveis socials de la ciutat tenen infants a càrrec. En aquest sentit, destaquem la valuosa recerca sobre intervencions amb famílies amb infants en risc als centres de serveis socials de Barcelona.