4 preguntes sobre l’espai públic barceloní per viure-hi una millor infància i adolescència

16/12/2016

  • Elena Guim presenta el taller sobre espais de trobada i de joc al carrer, en el marc de la Jornada 'El dret dels infants a la ciutat' (15/12/16)
  • Un dels tallers de la Jornada 'El dret dels infants a la ciutat' (15/12/16)

A la Jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’, celebrada el passat 15 de desembre del 2016 per l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona junt amb l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), es van desenvolupar 4 tallers sobre espai públic, infància i adolescència.

Els tallers van ser una oportunitat per obrir el debat amb la ciutadania a l’entorn dels obstacles i les  oportunitats que ofereix la ciutat per avançar en millores en l’espai públic que facin de Barcelona un espai més amable per créixer i viure la infància i l’adolescència.

En cada un dels tallers un expert/a va situar els assistents en el context barceloní i va traçar 3 escenaris desitjables a assolir per millorar l’espai públic de la ciutat. Vàrem convidar als assistents de cada taller a discutir sobre la idoneïtat dels horitzons plantejats i sobre els principals obstacles i oportunitats de la ciutat per avançar cap als escenaris plantejats.

Des d’aquí podeu accedir a les relatories dels 4 tallers:

Taller 1: Límits i possibilitats educatives en l’espai públic: què ofereix una ciutat educadora? com motivar la participació dels infants en la seva producció?

Taller 2:  Espais de trobada i de joc al carrer i a les places: com conviuen els diversos usos? Què cal per jugar? Què necessiten els adolescents? I la mirada de gènere?

Taller 3: L’acció comunitària amb infants millora l’espai públic: quines pràctiques milloren l’entorn i corresponsabilitzen la infància?

Taller 4: Infància, adolescència i mobilitat sostenible: què cal i com apropiar-se i moure’s per la ciutat com a vianants i amb transport públic, bicicletes i patinets?

 

Altres continguts de la jornada: 

Projecte relacionat