Institut infància: coneixement, polítiques locals i drets dels infants
Març 2019
 
 

Barcelona presenta el primer Pla del joc a l'espai públic

El pla suposa un canvi de paradigma en la visió del joc, ja que Barcelona aspira a passar de ser una ciutat amb àrees de jocs infantils a ser “una ciutat jugable”. És un pla pioner i ambiciós que situa el joc i l’activitat física a l’aire lliure entre les polítiques claus per fer una ciutat més habitable i millorar la vida dels veïns i veïnes. Les línies generals del pla es van presentar a la jornada Joc i ciutat de febrer i està previst que es presenti al Pe municipal del 29 de març. (cat) (cast)

 
 
 

Vols saber què es va dir a la jornada Joc i ciutat?

Les més de 400 persones inscrites a la jornada Joc i ciutat, van debatre i reflexionar al voltant de la importància social del joc i, especialment, de la necessitat de garantir-lo i potenciar-lo en els entorns urbans. Durant la jornada, es van poder conèixer experiències d'altres ciutats i països del món i també algunes de les iniciatives que ja s'estan duent a terme a Barcelona per impulsar el joc. Podeu veure totes les presentacions i el vídeo íntegre de la jornada aquí. (cat) (cast)

 
 
 

Recupera els vídeos de la jornada La infància i l'adolescència a Barcelona

Ja estan disponibles tots els vídeos de la jornada La infància i l'adolescència a Barcelona: present i futur, del 19 de novembre a La Fontana. Durant la jornada, es van compartir noves anàlisis, diagnosis i coneixement sobre la infància i l’adolescència a la ciutat, així com els reptes de ciutat per millorar la vida i els drets dels més de 245.000 infants i adolescents de Barcelona. (vídeos) (+ info cat) (+ info cast)

 
 
 
 

Dades clau d'infància i adolescència a Barcelona 2018

Publiquem l’informe Dades clau d'infància i adolescència a Barcelona 2018, amb les últimes dades disponibles i a partir d'un sistema integral d'indicadors d'infància i adolescència a nivell de ciutat. Hem elaborat aquest sistema de manera col·laborativa amb diversos serveis i institucions públiques en el marc del nou Observatori 0-17 BCN. L’objectiu d’aquest sistema d'indicadors és optimitzar dades d’enquestes i de registres ja existents, i posar-les a disposició per tal que puguin orientar millor les polítiques públiques que afecten la infància i l’adolescència.

 

 
 
 

Eva Millet: “Sobreestimular i hiperprotegir els fills els treu autonomia”

La periodista barcelonina Eva Millet, que fa 15 anys que es dedica a temes d'educació, reflexiona sobre el fenòmen de la hiperpaternitat i els efectes que té en els infants en aquesta entrevista publicada per El Crític. Millet critica, entre d'altres, el fet que es posi els fills i filles en un altar; la sobreprotecció; la resolució sistemàtica dels conflictes que puguin tenir els infants, sense deixar-los l'oportunitat de resoldre'ls per ells mateixos; l'autoexigència de ser el pare o la mare perfecta; o el fet de tractar els fills i filles com un 'producte a modelar'. En l'entrevista, Millet també reflexiona sobre les conseqüències que té aquest tipus de paternitat o maternitat en les dinàmiques de l'escola i com, cada vegada més, està havent-hi una diferenciació entre el que és la criança i el que és l'educació.

 

 
 
Institut infància: coneixement, polítiques locals i drets dels infants
  Website institutinfancia.cat
  Twitter @InstInfancia
  Subscripció Subscriu-te
  Institut d'estudis regionals i metropolitans de Barcelona
  Website institutmetropoli.cat
  Twitter @InstMetropoli
  Subscripció Butlletí Institut Metropoli
 
Aquest correu s'ha enviat des de digital@institutinfancia.cat
Per què has rebut aquest butlletí? Si desitges donar-te de baixa clica aquí
Si vols modificar les dades de subscripció clica aquí
Plaça de la Vila de Gràcia, 6 baixos, 08012, Barcelona - Tel. 930023255